EMA IZ GORNJEM MILANOVCA IMA SAMO 17 GODINA, A VEĆ IMA SVOJ BIZNIS: Ljubav prema OVOME pretvorila u UNOSAN POSAO
Ema Božanić, Foto: RINA

uzor mladima

EMA IZ GORNJEM MILANOVCA IMA SAMO 17 GODINA, A VEĆ IMA SVOJ BIZNIS: Ljubav prema OVOME pretvorila u UNOSAN POSAO

Ema (17) iz Gornjeg Milanovca je devojka koja je ljubav prema konjima pretočila u unosan posao

Objavljeno:

Od malih nogu Ema je zaljubljena u konje, a sada je ljubav prema ovim plemenitim životinjama odlučila nesebično da prenese i na druge.

Ema Božanić iz Gornjeg Milanovca ima samo 17 godina i već je započela svoj "biznis". Prvo je na porodičnom imanju osnovala je Jahači klub, a kasnije se preselila na veći prostor u selo Preljina kod Čačka. Tu sve ljubitelje plemenitih životinja upoznaje sa svojim konjima Zekom, Cigom, Vihorom i Zebom.

- Dolaze da jašu i deca i odrasli, a to ja najviše vikendom. Počinjemo u krugu sa osnovnim nivoom, dok naviknu na konja, a kada savladaju galop i nauče da upravljaju konjem, prelazimo na terensko jahanje. Ono što prvo kažem početnicima, jeste da se opuste, jer konji osećaju sva naša raspoloženja i od toga zavisi kako će prihvatiti čoveka. Nervoza i neraspoloženje takođe utiču na konje, zato treba biti smiren i konj će onda ispunjavati komande, kazala je za RINU, Ema Božanić.

Jahački klub
Jahački klubfoto: RINA

"Bitan je prvi kontakt sa konjem"

Nije uvek lako organizovati radni dan sa obavezama u školi i oko konja. Ali, ljubav prema jahaćem sportu i svemu što on podrazumeva je jača. Sedamnaestogodišnja ljubiteljka konja priznaje da tokom časa često misli na svoje ljubimce

- Zeka je temperamentan i uvek spreman za galop, dok je Ciga malo lenj, on je za one koji vole sporije jahanje i mirniju šetnju prirodom. Oni, kao i mi imaju svoju narav. Bitan je taj prvi kontakt sa konjem, od toga posle sve zavisi. Ovaj moj kutak zamislila sam tako da u njega mogu doći svi koji vole konje, da provedu vreme sa njima - dodaje Ema.

Jahački klub
Jahački klubfoto: RINA

Ona svo svoje slobodno vreme posvećuje njima, a na imanje odlazi svakoga dana, da ih nahrani i izvede napolje. Ova devojka najbolji je dokaz da ukoliko postoje volja i ideja, za samostalni biznis nikad nije rano. Ipak, kako dodaje potrebno je i mnogo truda da bi se uspelo u svojim namerama, a Ema krupnim koracima ide ka svom cilju.

Bonus video:

01:10

DIVLJI KONJI U OKOLINI KRALJEVA! Farmer: Dovedeni su pre više od pola veka! Evo koliko ih trenutno ima

(Espreso / RINA / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.